Goed geregeld.

Wintersport en je smartphone: tips & trucs

Voordat je vertrekt naar je wintersportbestemming wil je goed voorbereid zijn. Zo wil je waarschijnlijk op de hoogte zijn van de plaatselijke sneeuwval en temperatuur. Eenmaal aangekomen op bestemming wil je zoveel mogelijk genieten van de tijd op de piste. De handige smartphonetips hieronder helpen je hierbij!

Top 3 handige wintersport apps

Wanneer je op wintersport gaat wil je altijd even de sneeuwhoogte op jouw vakantiebestemming checken. Eenmaal op je wintersportlocatie aangekomen? Dan wil je misschien de weersverwachting en hoeveelheid sneeuwval van die dag checken. Wij hebben een aantal apps op een rij gezet die je hierbij helpen.

Sneeuwhoogte.nl

De app van Sneeuwhoogte.nl geeft jou allerlei informatie over jouw wintersportlocatie. Sneeuwhoogtes, kaarten van de pistes en uitgebreide weersverwachting, de app geeft je deze informatie. Voor mensen die niet gebonden zijn aan een bepaalde vertrekdatum, of die een eigen huisje in een skigebied hebben, heeft Sneeuwhoogte.nl een handige functie toegevoegd. Zo kun je namelijk een bericht ontvangen wanneer er een verse laag sneeuw is gevallen in je favoriete skigebied. Download de app in deGoogle Play Store of App Store.

Ski Tracks:

Met de Ski Tracks app neem je allerlei informatie op over jouw dag op de piste. Zo kun je je route, afstand en snelheid op de piste bijhouden. Je gegevens worden overzichtelijk weergegeven in een grafiek. Wil je onderweg een mooi plaatje schieten? Geen probleem, je plaats de foto eenvoudig bij het juiste punt op je route. Zo heb je achteraf een mooi overzicht van jouw dag op de piste. Uiteraard kun je deze informatie eenvoudig delen met je vrienden en familie. Download de app in de Google Play Store ofApp Store.

Skiinfo

Deze app is erg handig wanneer je nog niet op de piste staat. Zo geeft Ski info dagelijks informatie over de weersverwachting en de hoeveelheid sneeuwval. Ook kun je eenvoudig checken hoeveel skiliften er op dit moment open zijn. Wil je het allemaal met je eigen ogen zien? Bekijk dan live de webcam van jouw skigebied! Download de app in de Google Play Store of App Store.

Extra batterij

Na een lange dag op de piste is de kans groot dat de batterij van je telefoon leeg is. Het gebruik van bovenstaande apps zorgen ervoor dat je batterij net iets sneller leeg gaat. Om altijd verbonden te verblijven is het dus handig om een extra accu mee te nemen. Er bestaan verschillende soorten ‘externe accu’s’. Kies voor een accu die je ’s avonds bij voorkeur in het stopcontact kunt opladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.