Goed geregeld.

Vijf alternatieve manieren om je smartphone op te laden

De meest voor de hand liggende manier om je mobiele telefoon op te laden is natuurlijk met een stekker en traditioneel stopcontact. Er bestaan echter nog andere, ietwat ongebruikelijke manieren om je smartphone op te laden. Wij hebben vijf handige, alternatieve oplossingen voor het opladen van je smartphone voor je opgesomd.

1. Kopje thee

Een warm kopje thee kan soms wonderen doen. Zo ook voor je smartphone. Met een onderzetter voorzien van een warmtemotor die energie opwekt, kun je in rap tempo je smartphone opladen. Zolang de thee op temperatuur blijft laadt deze onderzetter je mobiele telefoon net zo snel op als wanneer aangesloten op een stopcontact.

2. Mini-windmolen

Een zeer groene manier om je smartphone op te laden is met een windmolen. Waar de standaard windmolens te groot zijn om mee te dragen, bestaat er een kleiner exemplaar waar je je smartphone eenvoudig mee kunt opladen. Door je smartphone aan de ventilator te koppelen wordt ‘ie opgeladen. Om je smartphone sneller op te laden kun je de ventilator vastmaken aan je fiets. Stap op je fiets en de mini-windmolen doet de rest!

3. Fietsenlader

Een andere manier om het beste uit je fiets te halen, is het monteren van een oplader. Ook deze groene manier van opladen is zeer handig in gebruik. Je klikt de oplader eenvoudig aan je fiets. Vervolgens worden gekoppelde apparaten tijdens het fietsen opgeladen. Ook wordt de batterij van de lader opgeladen. Eenmaal op je bestemming aangekomen kun je de batterij dan loskoppelen en gebruiken als extra accu voor je smartphone. Een handige oplossing voor wanneer je een lange dag voor de boeg hebt en een beetje extra energie wel kan gebruiken!

4. Draadloze oplaadmeubels

Ook binnenshuis zijn er alternatieve manieren om je smartphone op te laden. Zo heeft een groot Zweeds woonwarenhuis onlangs een serie meubels geïntroduceerd met een ingebouwde oplaadfunctie. Door je smartphone op bijvoorbeeld een nachtkastje of lamp te plaatsen, wordt je mobiele telefoon draadloos opgeladen. Met deze slimme en creatieve oplossing zijn kabels dus niet meer nodig.

5. Kampvuur

Voor de echte avonturier is de zogeheten BioLite CampStove de perfecte voedingsbron voor je mobiele telefoon. Met deze op-en-top duurzame oplader maak je optimaal gebruik van de warmte die vrijkomt tijdens het koken. Dankzij de hittebron die warmte omzet in energie, laad je tijdens het koken van een kampeermaaltijd namelijk tegelijkertijd je smartphone op. Twintig minuten koken staat gelijk aan zestig minuten opladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.