Goed geregeld.

Smartphones van nu: van mini tot phablet

Ze vliegen je tegenwoordig om de oren: de ‘mini’ smartphones. Dit soort smartphones zijn meestal de kleinere broertjes van de grote jongens. Het verschil tussen de broers zit vaak in prestaties en afmetingen. Maar worden deze toestellen wel terecht ‘mini’ genoemd?

De grote jongens

De nieuwste smartphones hebben over het algemeen een beeldschermdiagonaal van 4,5 inch (11.4 cm) tot 5 inch (12,7 cm). Zo is de Huawei Ascend P7 in zijn totaal bijna 14 cm lang en 7 cm breed. Zijn deze afmetingen dan niet te groot voor een mobiele telefoon? Voor veel mensen niet, voor andere mensen wel. Speciaal voor de tweede groep mensen brengen fabrikanten tegenwoordig ook ‘mini’ toestellen op de markt.

De mini’s

Waar de grotere broers een beeldscherm van 4,5 inch of meer hebben, zijn de kleine broertjes ook niet bepaald ‘mini’. De meeste mini smartphones hebben namelijk een beeldscherm rond de 4 inch. Het toppunt is waarschijnlijk de Samsung Galaxy S5 mini. Met een beeldscherm van 4,5 inch is dit toestel vrijwel even groot als menig smartphone met een ‘normale’ grootte.

Phablets

Naast compacte of mini smartphones, zijn er ook de zogeheten ‘phablets’. Een phablet is een kruising tussen een ‘phone’ en ‘tablet’. Dit zijn smartphones die groter zijn dan standaard smartphones, maar kleiner dan tablets. Een voorbeeld van een phablet is de Samsung Galaxy Note 3. Met zijn beeldschermdiagonaal van 5,7 inch lijkt deze smartphone qua afmetingen steeds meer op de 7 inch Samsung tablets van tegenwoordig.

Een smartphone die niet de naam mini draagt, maar dit waarschijnlijk wel verdient is de Wiko Goa. Met een beeldschermdiagonaal van 3,5 inch is het écht een mini in een smartphonewereld vol met grote jongens. Worden de mini smartphones in de toekomst nog groter?

Laten we hopen van niet …

 

Je smartphone past namelijk nu al niet in je broekzak.

Je smartphone past ook niet in je tas.

En je vingers zijn te kort om je smartphone met één hand te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.