Goed geregeld.

Met je smartphone op reis

Het is bijna een regel. Buiten dient de zon zich aan en telecomproviders laten ons weten hoe goedkoop je kan bellen en internetten in het buitenland. Wij leggen je uit wat je gaat betalen, zodat je nog kan beslissen of je je smartphone meeneemt.

Sinds 2008 geldt voor Europese providers een maximum tarief van bellen en gebeld worden binnen de Europese Unie, dit tarief is sindsdien ieder jaar gezakt. In 2008 koste een belletje naar huis nog 55 cent per minuut en vanaf volgend jaar (15 juni) moet het gelijk zijn aan het nationale tarief. Voor internetten geldt hetzelfde vanaf volgend jaar. Dit jaar is nog een tussenjaar, vanaf afgelopen 30 april gelden de volgende maximum tarieven:

  • Bellen vanuit Europa naar een Europees nummer: normale prijs + 6 cent per minuut
  • Gebeld worden in Europa: 1 cent per minuut
  • Sms’en vanuit Europa naar een Europees nummer: normale prijs + 2 cent per sms
  • Sms’jes ontvangen is in heel Europa gratis, zelfs over de hele wereld
  • Internetten binnen Europa: normale prijs + 5 cent per MB

Met de normale prijs bedoelen wij een minuut/sms/MB uit je bundel of tarief buiten je bundel.

Addertje: Bellen en sms’en vanuit Nederland naar een Europees nummer is nog steeds duur. Bellen vanuit Nederland naar Duitsland kost bijvoorbeeld 51 cent. Wij adviseren je smartphone wel mee op reis te nemen, maar bel niet alvast naar de lokale VVV om je reis door te nemen.

Europese landen

Europa houdt in alle landen binnen de Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Dat bedoelen eigenlijk alle Nederlandse telecomproviders als ze het hebben over Europa. Ga je op reis naar een ander land? Ga dan naar T-Mobile of Ben voor de tarieven van jouw bestemming.

T-Mobile Stel Samen & Stel Bij

Nog goedkoper bellen en internetten in Europa doe je met een T-Mobile Stel Samen & Stel Bij abonnement. Daarmee maak je nu al gebruik van bellen en internetten in Europa binnen je bundel, zonder dat je er extra voor betaald. Ook bellen vanuit Nederland naar Europa doe je met dit abonnement uit je bundel, dus zonder addertje.

T-Mobile Travel & Surf

Heb je een T-Mobile abonnement en wil je goedkoper internetten in het buitenland? Koop dan een Travel & Surf pas van T-Mobile, hiermee koop je een internetbundel voor goedkoper internet in het buitenland.

 

Vanaf 15 juni 2017 gelden dezelfde tarieven voor het gebruik van je smartphone binnen Nederland en Europa. Wij voorspellen ook volgend jaar weer een hoop nieuwsberichten uit de telecomsector en wij zullen het dan ook weer toelichten.

4 reacties op “Met je smartphone op reis

  1. H. van Duijn, Clusiuslaan 307 1504 HA Zaandam

    Kunt u mij aangeven wat voor mij het meest zinvolle is als ik 6 weken naar Kroatië ga en af en toe bel naar de kinderen. Ik heb via jullie een abonnement, ik de T-Mobile winkel in Zaandam, werd gezegd dat de normale tarieven voor het buitenland voor mij gelden, daar ik een goedkoop abonnement heb, dus geen gelijkstelling met mij huidige bundel, is dit juist ? Wat is de beste oplossing?

    1. Bellen vanuit Kroatië, en andere Europese Unie landen, kost je 1 belminuut en daarbovenop 6 cent per minuut. Gebeld worden kost je slechts 1 cent. Als je belminuten op zijn dan betaal je het tarief buiten de bundel + 6 cent per minuut. Dit zijn de ‘normale’ tarieven sinds 30 april. Fijne vakantie!

  2. Koop in het land waar je bent een sim card goedkoper kan het niet.
    In turkey koop ik 6 gig voor 25 euro bij vodafone winkel.
    Mifi router mee je kunt dan met 6 mensen op ipad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.