Goed geregeld.

Hoe zorg ik dat mijn telefoon geen ‘zonnesteek’ oploopt?

Telefoons presteren het best tussen 0 en 35 graden Celsius. Gebruik je je telefoon bij een hogere temperatuur? Dan bestaat er de kans dat je batterij schade oploopt. Je krijgt dan vaak een melding op je scherm te zien die je aanbeveelt je telefoon te laten afkoelen.

Lig je net lekker op het strand of geniet je van de zon op een terras en wordt je telefoon zo heet dat hij bijna niet meer aan te raken is? In sommige gevallen kan je telefoon zelfs uitvallen of loopt je batterij blijvende schade op. Omdat wij, zeker in de zomervakantie, willen voorkomen dat je geen vakantiekiekjes meer kan schieten, vertellen wij je graag hoe je dit kunt voorkomen.

Tip 1: Laat je telefoon niet in de volle zon liggen maar berg hem liever op in de schaduw. Let er, bijvoorbeeld tijdens het autorijden, op dat je telefoon niet op het dashboard ligt en laat hem niet tijdens een warme zomerlunch in de zon op tafel liggen.

Tip 2: Zorg ervoor dat je telefoon, net als wij zelf prettig vinden, niet te hard moet werken in de zon. Hiermee bedoelen we dat apps die veel vragen van je batterij beter uitgeschakeld kunnen worden wanneer je deze niet gebruikt. Deze apps kunnen er namelijk voor zorgen dat de batterij makkelijker oververhit raakt.

Tip 3: Voorkomen is beter dan genezen. Nog beter dan de bovenstaande tip is het om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten of helemaal uit te schakelen wanneer je hem niet gebruikt.

Tip 4: Laad je telefoon niet tot de volle 100% op, voordat je naar het strand gaat. Omdat dit extra moeite vraagt van je batterij is het beter om de telefoon tussen de 30% en 80% op te laden.

Tip 5: Verwijder het losse hoesje. Ondanks dat een hoesje je telefoon goed kan beschermen tegen val- en stootschade, beschermt hij niet tegen de felle zon. Het hoesje houdt de warmte namelijk vast, waardoor je telefoon oververhit kan raken.

Tip 6: Wordt je telefoon automatisch uitgeschakeld wanneer deze oververhit is? Geen paniek, dit is de beveiliging van je telefoon. Laat je telefoon rustig afkoelen en zet de telefoon daarna gewoon weer aan.

Heb jij nog meer tips, laat het ons hieronder weten. Wij gaan in de tussentijd van de zon genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *