Goed geregeld.

Wat is 3G, 4G en Mbps eigenlijk?

4G is de nieuwste mobiele internetverbinding. Tot februari 2013 was 3G de standaard voor mobiel internet. Voor spraak (bellen) is dat trouwens het 2G-netwerk. Wanneer je 3G internet hebt kan je nog wel eens last hebben van lange laadtijden of problemen met het bereik. Met de komst van 4G internet is dit verleden tijd. Met 4G heb je namelijk snel en stabiel internet. Hierdoor haal je veel meer uit je smartphone.

Wat kan je met 4G?

Het 4G-netwerk van T-Mobile is een stuk stabieler dan het 3G-netwerk. Dit zie je voornamelijk terug in de laadtijd van bijvoorbeeld webpagina’s. Bij 3G zijn laadtijden in sommige gevallen veel langer, bij 4G internet is dit nagenoeg altijd gelijk. Naast stabiele laadtijden, is de snelheid van 4G internet ook hoger. Zo start je met 4G je applicaties een stuk sneller op. Foto’s en video’s upload je eenvoudig en snel op sociale netwerksites zoals Facebook en Instagram. Ook muziek streamen en HD video’s bekijken doe je zonder haperingen met 4G.

Wanneer kun je 4G gebruiken?

Om gebruik te maken van 4G heb je een smartphone nodig die hiervoor geschikt. Deze toestellen herken je aan het 4G-logo. Het T-Mobile netwerk heeft op dit moment landelijke dekking. Dit betekent dat 95% van Nederland al aangesloten is op het 4G-netwerk.

Wat is Mbps?

Mobiele internetsnelheid wordt in megabit per seconde uitgedrukt, afgekort Mbps. In andere woorden: hoeveel megabit kun je versturen (uploaden) en ontvangen (downloaden) per seconde. Mbps is anders dan MB (megabyte). MB wordt namelijk gebruikt om bijvoorbeeld de bundelgrootte of grootte van een bestand aan te duiden. Is een megabit (Mb) dan even groot als een megabyte (MB)? Nee, 8 megabit is 1 megabyte. Het aantal MB’s die je per seconde download kun je dan ook achterhalen door de internetsnelheid te delen door 8. Dus met een downloadsnelheid van 15 Mbps haal je 1,875 MB per seconde binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *