Goed geregeld.

Waarom Apple zich zorgen moet maken

In Europa en de Verenigde Staten staan de iPhones van Apple al jaren in de top van de smartphonemarkt. Ook in China verkoopt Apple steeds meer iPhones. China is zelfs het land waar op dit moment de meeste iPhones worden verkocht. Er is echter een kaper op de kust. Een van de grootste concurrenten van Apple in China, Xiaomi, wordt namelijk gezien als de ‘Apple van China’.

De Apple van China

Het smartphonemerk Xiaomi staat bekend om haar smartphone die qua uiterlijk veel gelijkenissen met de iPhone 6 van Apple vertoont: de Mi Note. Wat zijn dan de verschillen? Xiaomi toestellen draaien op het besturingssysteem van Android. Een ander belangrijk en groot verschil is dat de Mi Note aanzienlijk goedkoper is dan de Apple iPhone 6. De Mi Note scoort qua specificaties op een aantal punten zelfs beter dan de iPhone 6. Zo heeft het een grotere batterij, meer werkgeheugen en een betere fotocamera.

Waarom zou je geen Xiaomi telefoon kopen in plaats van een iPhone? Omdat smartphones van Xiaomi (nog) niet te koop zijn in Europa. Waar smartphones van het andere Chinese smartphonemerk, Huawei, al een aantal jaren te koop zijn in Nederland, zijn de mobiele telefoons van Xiaomi vooralsnog niet te koop in Europa. Dit zal volgens de producenten de komende jaren zo blijven.

Wanneer Xiaomi besluit de toestellen in Europa te koop aan te bieden, zullen merken als Samsung, Sony en Apple hun adem inhouden. Afgelopen dinsdagochtend startte namelijk de verkoop van de Xiaomi Mi Note in China. Het toestel was binnen drie minuten (!) uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *