Goed geregeld.

Review: iPhone 6

Vorige week is de nieuwste smartphone van Apple aangekondigd: de iPhone 6. Wat is er nieuw aan deze iPhone? Waarom is de Apple iPhone 6 zo bijzonder? Wij hebben hem onder de loep genomen en vergeleken met onze Samsung Galaxy S4 en LG G2.

Schermgrootte

Een belangrijk kenmerk van de Apple iPhone 6 is de schermgrootte. Voorheen hield Apple zich aan de maximale standaardafmeting van 4 inch voor het beeldscherm. Apple gaf als reden hiervoor dat een groter formaat te groot zou zijn voor mensenhanden. Deze traditie heeft Apple met zijn iPhone 6 dus doorbroken. De iPhone 6 is namelijk in verschillende, grotere formaten verkrijgbaar. In lijn met de Samsung Galaxy S4 (5,0 inch) is de iPhone 6 verkrijgbaar met een 4,7 inch beeldscherm. De Apple iPhone 6 Plus heeft een beeldscherm van 5,5 inch. Dit komt in de buurt van onze LG G2 met een beeldschermdiagonaal van 5,2 inch.

Mobiel betalen

Een bijzondere functie van de iPhone 6 is de mogelijkheid tot het betalen met je mobiele telefoon. Met het zogeheten ‘NFC’ kun je creditcardbetalingen doen met je smartphone. Ook onze LG G2 en Galaxy S4 zijn uitgerust met de NFC functie. Door deze NFC functie kun je je portemonnee in de toekomst dus thuis laten! Helaas is de betaalfunctie voorlopig alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer deze functie beschikbaar is in Europa is nog niet bekend.

Snelheid

Apple heeft vergeleken met zijn voorgangers de iPhone 6 op veel punten verbeterd. Zo heeft de iPhone 6 en iPhone 6 Plus een Dual-core 1.4 GHz processor. Op dit gebied legt de iPhone 6 het echter af tegen de Galaxy S4 en LG G2. De S4 heeft namelijk een Quad-core 1.9 GHz processor, de LG G2 heeft een Quad-core 2,26 GHz processor.

Beeldscherm

Ook op het gebied van beeldschermresolutie kan de iPhone geen potten breken. Met een pixelgrootte van 750 x 1334 pixels legt de iPhone 6 het af tegen de Galaxy S4 (1080 x 1920 pixels). De resolutie van de iPhone 6 Plus is gelijk aan de resolutie van de LG G2, namelijk 1080 x 1920 pixels.

Het eindoordeel

De prijs van de iPhone 6 ligt vele malen hoger dan die van de Samsung Galaxy S4 en LG G2 (zie het overzicht hieronder). Qua specificaties kan de iPhone echter geen verschil maken.
Wegen de specificaties dan op tegen de prijs van de iPhone 6? Wanneer je veel waarde hecht aan leuke extra’s zoals schermvergrendeling door middel van vingerafdrukken, dan is de iPhone 6 een erg interessant toestel. Net als zijn goedkopere voorgangers de iPhone 4s en iPhone 5c, draait de iPhone 6 op het betrouwbare besturingssysteem iOS. Dit kan ook een rol spelen in keuze voor een Apple smartphone tegenover een Samsung of LG smartphone. Voor een goedkopere iPhone bekijk je onze iPhone 4s aanbieding en iPhone 5c aanbieding. Wanneer je liever kiest voor een goed toestel tegen een betaalbare prijs, dan is een Samsung Galaxy S4 abonnement of LG G2 abonnement ook een goede keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *