Mobiele abonnementen: de verschillen

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten mobiele abonnementen. Aanbieders hebben vaak verschillende soorten abonnementen, ieder met een eigen benaming. Verschillen zitten in de naam en samenstelling van het abonnement. De ene provider omschrijft haar mobiele abonnementen bijvoorbeeld als ‘Super abonnement’, wij van Miky houden het eenvoudig en noemen het abonnement naar het aantal belminuten of MB’s, zoals ‘Internet 500 MB’ en ‘Bellen 300 min/sms’.

Desondanks zijn er altijd twee soorten te onderscheiden: abonnementen met een telefoon en sim only abonnementen, zo schrijft ook . Een derde abonnementsvorm die vaak onderscheiden wordt zijn de zogeheten 4G abonnementen. Hoewel deze laatste soort nu nog in sommige gevallen als een aparte abonnementssoort wordt aangeboden, lijkt een 4G abonnement de standaard te worden. Een voorbeeld hiervan zijn de huidige T-Mobile abonnementen. Met dit soort abonnementen heb je nu al standaard toegang tot 4G.

Mobiele telefoon abonnement

De meest bekende en veelvoorkomende abonnementssoort zijn de abonnementen in combinatie met een mobiele telefoon. Bij dit soort abonnementen betaal je maandelijks een vast bedrag voor je mobiele telefoon. Daarnaast betaal je een bedrag voor bellen en internetten. In veel gevallen kun je extra bundels aan je abonnement toevoegen. Een populair voorbeeld hiervan zijn de zogeheten muziekstreaming bundels, zoals Deezer.

Sim only abonnement

In tegenstelling tot de abonnementen met mobiele telefoon, zijn er ook de sim only abonnementen. Bij dit soort abonnementen betaal je geen maandelijks bedrag voor een mobiele telefoon. Je betaalt alleen voor belminuten en/of MB’s. Dit soort abonnementen worden vaak afgesloten door mensen die een los toestel kopen. Deze mobiele abonnementsvorm is ideaal voor wanneer je de maandelijkse kosten laag wil houden.

4G internet abonnement

Met een 4G abonnement maak je gebruik van extra snel en stabiel mobiel internet. Wanneer je voor een 4G internet abonnement kiest, kies je vaak voor een internetbundel waarbij je maandelijks veel MB’s ontvangt. Om gebruik te maken van snel en stabiel internet is het wel van belang dat je mobiele telefoon geschikt is voor 4G. 4G Ready toestellen herken je aan het 4G logo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *