Goed geregeld.

Wat is een refurbished smartphone?

Steeds vaker kom je refurbished telefoons tegen. Maar wat is dat eigenlijk zo’n refurbished telefoon en waar moet je op letten?

De Engelse term refurbished betekent letterlijk opgeknapt. Refurbished smartphones zijn gebruikte telefoons die weer worden opgeknapt en verkocht worden. Als je eigen telefoon defect is binnen de garantie kan je ook zo’n telefoon krijgen als vervangend exemplaar.

Opgeknapte telefoon

Een refurbished smartphone kan je niet vergelijken met een tweedehands telefoon, omdat een tweedehands telefoon niet opgeknapt is. Op een refurbished smartphone vind je dus geen foto’s of apps terug van de vorige eigenaar. Zo, dat misverstand is uit de lucht. Gebruikte telefoons worden opengemaakt, professioneel gereinigd en de fabrieksinstellingen worden teruggezet. Indien nodig worden onderdelen vervangen, zowel van binnen als van buiten.

Verschillen tussen refurbished smartphones

Er zijn fabrikanten die zelf refurbished smartphones aanbieden, zoals Apple. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel verschillende merken opgestaan met refurbished smartphones. Het is logisch dat er veel verschillen bestaan tussen de kwaliteit van deze telefoons. Sommige aanbieders zijn duidelijk in de variaties van hun producten en geven aan wat je van hun product kan verwachten, zoals wel of geen gebruikssporen op de behuizing. Daarnaast is het belangrijk te weten hoe reparaties worden uitgevoerd, met originele onderdelen of niet. Ook kan de garantie verschillen tussen de verschillende refurbished aanbieders, van enkele maanden tot 2 jaar. Apple geeft bijvoorbeeld 12 maanden garantie op hun Certified Pre-Owned iPhone’s. De garantietermijn is misschien wel de beste indicatie van de kwaliteit.

Goedkoper

Refurbished smartphones zijn voordeliger dan nieuwe smartphones. Misschien is die mooie telefoon nu wel binnen je budget.

Miky’s refurbished iPhone

In de maand juli hebben wij een unieke aanbieding met een refurbished iPhone 5c van het merk Renewd. Je kan deze telefoon kopen samen met een 2-jarig T-Mobile abonnement. Wij vinden het belangrijk dat je minimaal 2 jaar van deze telefoon kan genieten. Dat kan. Renewd onderstreept dit door 2 jaar garantie op deze iPhone te geven.

1 reactie op “Wat is een refurbished smartphone?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *