Goed geregeld.

I ‘ll take you to the candyshop…

De nieuwste Android versie: Android Nougat

Android is het besturingssysteem van onder andere Samsung, Motorola, HTC, LG, Sony Ericsson en Acer. Regelmatig wordt je telefoon ge-update en zo nu en dan brengt Google, de ontwikkelaar van Android, een grote update uit. Deze grote updates worden allemaal vernoemd naar een lekker snoepje. Er is al een scala aan snoepjes voorbij gekomen in de wereld van Android om je vingers bij af te likken. Zo begonnen we met Angel Cake (Cake voor engeltjes: luchtig, licht en zoet), Battenberg (Duitse cake), Cupcake, Donut, Eclair (langwerpig soesje overgoten met een laag glazuur), Froyo (yoghurt ijs), Gingerbread (het koekemannetje), Honeycomp (honingraat), Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marsmallow en nu: Nougat!

Wat kunnen we van de Android 7.0 Nougat verwachten?

Bij de releasenotes, oftewel de uitgaveopmerkingen over welke wijzigingen worden doorgevoerd,  worden we op de hoogte gesteld van de belangrijkste wijzigingen. Bij de Android Nougat zijn de volgende wijzigingen ge-update.

  • Update van de Doze-functie uit Android 6.0. Marsmallow. Doze is een energiebesparende functie waardoor er minder taken op de achtergrond aan staan die je toch niet nodig hebt op dat moment. Bij Nougat 7 zijn er aanpassingen gedaan aan Doze waardoor de functie nu niet alleen werkt als je toestel stil op een tafel ligt, maar ook als het toestel in je broekzak of tas zit.
  • Notificatiescherm is moderner en met nieuwe functies. De notifiacties hebben een kleine make-over gekregen en zien er moderner uit. Je kan nu snel reageren zonder de desbetreffende applicatie helemaal te hoeven openen. De meldingen worden gebundeld zodat je in een makkelijke oogopslag kan zien wat er binnen is gekomen en wie er op gereageerd heeft. Bekijk je berichten door op de speciale knop te drukken of door twee vingers uit elkaar over het scherm te slepen.
  • Het snelmenu met instellingen is uitgebreid waardoor er meer plek is voor je instellingen die je snel bij de hand wilt hebben. Ook kun je ze slepen en herschikken.
  • Databesparingsfunctie. Door de Data Saver knop aan te zetten bespaar je het mobiele dataverkeer. Handig voor als je in het buitenland bent of als je bundel bijna op is. Het gebruik van achtergrond data wordt geblokkeerd. De kwaliteit van het streamen verminderd en afbeeldingen worden in lagere kwaliteit gedownload.
  • VR-Modus. Het besturingssysteem is geschikt voor Virtual Reality. Beleef apps in VR. Je moet daarvoor natuurlijk wel een toestel hebben die dat ondersteunt.
  • Multiview (splitscreen). Hiermee kun je apps, games of vensters naast elkaar of boven elkaar gebruiken.
  • Nieuwe emoji’s
  • Verbeteringen zodat Android soepeler en sneller draait.

Welke Miky telefoons krijgen Android Nougat?

Android 7 wordt niet op iedere telefoon beschikbaar. Veel fabrikanten rollen de updates de komende maanden geleidelijk uit. Van sommige toestellen is er een vermoeden, maar nog geen bevestiging van de fabrikant. De volgende telefoons krijgen hoogstwaarschijnlijk een update naar Android 7.

Huawei

LG

Samsung

Sony

 

Veel plezier met alle nieuwe functies. Wij hebben nog steeds het deuntje van I ‘ll take you to the candyshop in ons hoofd. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *