Goed geregeld.

Galaxy S, Galaxy A, Galaxy J… Wat zijn de verschillen?

Samsung heeft in het verleden uitgeblonken in een breed assortiment telefoons met uiteenlopende namen. Het laatste jaar heeft Samsung hun aanbod overzichtelijker gemaakt. Er zijn nu nog 4 productlijnen over, namelijk de S-serie, A-serie, J-serie en de Note-serie. Welke Galaxy kies jij?

J-series
Samsung heeft met de J-serie een budgetlijn in het assortiment. Door de plastic afwerking en niet de allersnelste ‘motor’ zijn deze telefoons erg voordelig. De goedkoopste Samsung is de Samsung Galaxy J1. Daarna komt de J3 die ook een stukje groter is en is uitgerust met een 8 MP camera. De eerste Galaxy J kwam in 2015 op de markt en deze kregen opvolgers in 2016, waarbij ook weer belangrijk is om op de toevoeging te letten: Samsung Galaxy J3 2016. Ook hier geldt: hoe hoger het nurmmer achter de J, des te groter het scherm.

A-serie
Samsung heeft bij de A-series vooral veel tijd gestoken in het design. De telefoons hebben een metalen behuizing en zijn afgewerkt met glas. Daarbij heeft Samsung de rand rondom het beeldscherm zo dun mogelijk gemaakt, waardoor het lijkt alsof het beeldscherm aan de zijkanten overgaat in het luchtledige. Ten opzichte van de J-serie heeft de A-serie een betere camera (13 MP), snellere prestaties en een dubbel zo groot opslaggeheugen (16 GB). Binnen deze serie kom je de Samsung Galaxy A3 2016 en Samsung Galaxy A5 2016 tegen. Er bestaan namelijk ook versies uit 2015. De versie uit 2016 is uiteraard beter/nieuwer/sneller. Dan heb je nog het nummer achter de A. Hoe hoger het nummer achter de A des te groter de telefoon, het voordeel is een groter scherm.

S-serie
De S-serie bestaat sinds 2010. Dit zijn steeds de beste en snelste telefoons van Samsung met de nieuwste snufjes. De S-serie is de trots van Samsung, waarmee ze laten zien wat ze kunnen op technologisch gebied. Zo is het Samsung gelukt om de Samsung Galaxy S7 te voorzien van een grotere accu zonder concessie te doen aan het uiterlijk. Met 32 GB geheugen kan je nog meer foto’s en video’s opslaan. Ook de camera en prestaties stijgen boven de J-serie en A-serie uit. Als je echt alles uit een telefoon wilt halen dan is de Galaxy S de beste optie! Vorig jaar kwam Samsung met een revolutionair design, waarbij het scherm om de rand van het toestel kromt: de Samsung Galaxy S6 edge.

Note-serie
Sinds 2011 is de Note een nieuwe familie binnen Samsung. De Note telefoons hebben een groot display en worden daarom ook wel als phablet omschreven wat een samentrekking is van smartphone en tablet. De eerste Note had een scherm van 5,3 inch en de laatste versies hebben bijna allemaal een scherm van 5,7 inch. Samsung bespaart niet op de Note en daarom doen deze telefoons niet onder voor de S-serie qua prestaties.

Op onze Samsung pagina vind je alle Samsung’s in 1 overzicht. Kiezen blijft lastig. Wij helpen je graag met je keuze. Bel ons of laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *