Goed geregeld.

De opmars van de uitklaptelefoon

De afgelopen jaren hebben smartphones de telecomwereld min of meer gedomineerd. Van goedkoop tot duur, van klein tot groot. De smartphonemarkt bestaat uit smartphones van allerlei soorten en maten. In al het smartphonegeweld zijn de eenvoudige mobiele telefoons van vroeger volledig ondergesneeuwd. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren nog wel zo blijven. Behalve in Japan!
Als gevolg van de populariteit van de smartphone dalen in Nederland de verkopen van eenvoudige mobiele telefoons al jaren. In Japan zijn de uitklaptelefoons – wie kent ze niet – echter aan een ware comeback bezig.

Voor het eerst in zes jaar tijd worden er in Japan namelijk meer mobiele telefoons met een uitklapscherm verkocht. Vergeleken met 2013 zijn er in 2014 maar liefst 5,7 % meer uitklaptelefoons verkocht in Japan. Tegelijkertijd zijn er 5% minder smartphones verkocht.
Is er een verband? Jazeker! Volgens de Japanse regering zijn de kosten van mobiel internet zó hoog, dat mensen massaal overstappen op de oude vertrouwde uitklaptelefoons.

Of de zogeheten flip-phone ook in Nederland een comeback gaat maken is nog maar de vraag. Wij hopen stiekem van wel, want zo’n uitklaptelefoon heeft toch één heel handige functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *