Goed geregeld.

Bespaartips voor in huis

Met alle elektrische apparaten van tegenwoordig neemt het energieverbruik in huis toe. Traditionele huishoudelijke apparaten zoals de koelkast, wasmachine en stofzuiger worden tegenwoordig vergezeld door HD televisies, digitale ontvangers en Blu-ray spelers. Een logisch gevolg is dat de energierekening ook toeneemt. Elk nadeel heeft echter zijn voordeel. Door het groot aantal energieverslindende apparaten in huis zijn er ook veel mogelijkheden om te bezuinigen op je energierekening. Hieronder hebben wij een aantal handige bespaartips opgesomd.

Bespaar op elektrische apparaten

Zoals hierboven duidelijk werd, zijn er tegenwoordig veel verschillende elektrische apparaten actief in het huishouden. In tegenstelling tot een koelkast of vriezer, hoeven deze apparaten over het algemeen niet continue stroom te krijgen. Helaas is dit vaak wel het geval. De standby-stand van je televisie of digitale televisieontvanger is vaak de boosdoener. Onnodig stroomverbruik kun je eenvoudig voorkomen door het gebruik van een stekkerdoos met aan- en uitknop. Heb je meerdere opladers voor je mobiele telefoon in huis verspreid? Haal deze uit het stopcontact. Ook deze zorgen namelijk voor onnodig energieverbruik.

Bespaar energie met smartphone apps

Verschillende mobiele applicaties zijn gemaakt om het energieverbruik in je huis onder controle te krijgen én te houden. Zo hebben veel energieleveranciers hun eigen app ontwikkeld. Met de EnergieAssistent van E.ON kun je bijvoorbeeld van verschillende huishoudelijke apparaten het energieverbruik monitoren, en ingrijpen waar nodig. Een andere app die samenwerkt met de slimme meter in je huis is Enelogic. Met deze smartphone app kun je eenvoudig je energieverbruik monitoren en ontvang je bespaaradviezen aan de hand van je verbruik.

Op de website van  lees je nog meer over het besparen op je energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.